«Газпром» планує наростити транзит газу Україною

 

Російський газовий монополіст «Газпром» замовив в НАК «Нафтогаз України» додаткові потужності для транзиту газу української газотранспортною системою в жовтні. Про це повідомляє прес-служба НАК ввечері у понеділок, 21 вересня.

«ПАТ «Газпром» (Росія) потребує додаткових потужностей для транспортування природного газу українською ГТС у Європу в жовтні. 

НАК «Нафтогаз України» сьогодні отримав додаткові потужності на міждержавних з’єднаннях. Послуги з організації транзиту будуть оплачені Газпромом додатково до основного транзитного договору», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі потужності «Газпром» оплатить у повному обсязі. Це принесе додатковий дохід як «Нафтогазу», так і «Оператору ГТС України».

Нагадаємо, що 31 грудня 2019 року Україна і Росія у Відні підписали договір про транзит газу на 5 років. Договір передбачає відмову від взаємних судових позовів сторін і виплату українській стороні 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Також угода встановлювала обсяг прокачування газу через українську ГТС у 2020 році – 65 млрд куб. м.

 

22 сентября 2020 г. 13:47

Назад