Ситуація в енергосистемі станом на ранок 29 квітня

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості - у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися.
 
Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Аварійна допомога не залучалася.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Тривають аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, атакованих ворогом під час останніх масованих атак.
 
У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключались від електропостачання 600 абонентів у 6 населених пунктах. Усіх заживлено.
 
На Миколаївщині внаслідок ракетного обстрілу було пошкоджено газопроводи високого та низького тиску – без газопостачання залишились 163 абоненти. У Харківській області через обстріл пошкоджено газопровід, без газопостачання залишились 100 абонентів.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
У Київській області через технологічне порушення на повітряних лініях двічі знеструмлювалися побутові споживачі, місцева промисловість та газорозподільна станція. Лінію включили в роботу, всіх споживачів заживлено.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ
 
У Донецькій області на одній із шахт сталося порушення у роботі вентиляційного обладнання. Через це на поверхню було виведено 41 працівника. Ввечері вентиляцію включили в роботу.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 6300 МВт*год. 

29 апреля 2024 г. 08:48

Назад