300 тисяч переселенців, що не пройшли ідентифікацію, не отримуватимуть пенсію

 

В Україні майже 300 тисяч переселенців, які отримали цей статус після 24 лютого 2022 року, більше не будуть отримувати пенсію.

Про це повідомив Пенсійний фонд України у відповідь на запит “Новин Донбасу”.

“Кількість пенсіонерів із числа внутрішньо переміщених осіб, які отримали зазначений статус до 24 лютого 2022 року, пройшли фізичну ідентифікацію та отримують пенсійні виплати, становить 228,4 тис. осіб. Чисельність осіб із числа внутрішньо переміщених осіб, які набули зазначеного статусу до 24 лютого 2022 року, не пройшли фізичної ідентифікації і яким припинено виплату пенсії — 299,4 тис. осіб”, — йдеться у відповіді Пенсійного фонду.

Як повідомляла Реальна Газета, пенсіонери мали зв’язатися з Пенсійним фондом або “Ощадбанком”, щоб пройти ідентифікацію. Це можна було зробити онлайн або особисто. Через інтернет ідентифікацію можна було пройти, авторизувавшись в особистому електронному кабінеті на порталі ПФУ за допомогою «Дія. Підпис».

Для тих, хто був на окупованій території, створили можливість поспілкуватися з представниками пенсійного фонду через відеоконференц-зв’язку. А ті переселенці, які виїхали за кордон, могли звернутися до консульської установи, яка мала видати документ, що фізична особа-отримувач пенсії є живою.

 

 

03 Травня 2024 p. 17:32

Назад