44 приміські електрички зробили безбар’єрними

 

Південна залізниця облаштувала поручнями 44 приміські поїзди для безбар’єрних подорожей людей з інвалідністю.

Так, у вересні – жовтні працівники моторвагонних депо Харків, Полтава та Люботин обладнали поручнями 41 електропоїзд та 3 дизель-поїзди. Наразі ці поїзди курсують у приміському сполученні у Харківській, Полтавській та Сумській областях.

Раніше, 1 листопада 2021 року Південна залізниця запустила на маршрут Харків – Краматорськ – Харків оновлений приміський електропоїзд ЕР2Т-7104, у якому створені умови для потреб маломобільних груп пасажирів. Капітальний ремонт із модернізацією поїзда виконали на Київському електровагоноремонтному заводі. Зокрема було зроблено:

У вагонах відновили внутрішнє салонне обладнання: замінили сидіння на м’які комфортабельні, встановили світлодіодне освітлення.

Поїзд пристосували для потреб маломобільних груп пасажирів: облаштували місця для людей з інвалідністю та пасажирів з дітьми, передбачили місця для зручного перевезення велосипедів.

Капітально відремонтовано колісні пари, допоміжні машини, гальмівне та електрообладнання.

Водночас 19 листопада після капітального ремонту відправився у свій перший рейс приміський електропоїзд ЕР2-1232. Він курсуватиме на маршруті Львів — Сянки — Львів. Ремонтом рухомого складу займалися фахівці Київського електровагоноремонтного заводу.

Загалом упродовж 2020-2023 років УЗ спрямує понад 74 млн грн на облаштування залізничних об’єктів. Планується адаптувати вокзали та зупинні платформи для людей з інвалідністю, закупити підйомні платформи й візки для вагонів тощо.

За інформацією Міністерства соціальної політики, на 1 січня 2020 року в Україні 2,7 млн осіб мають інвалідність. У тому числі 222,3 тис. осіб з I групою інвалідності, 900,8 тис. осіб з II групою інвалідності, 1416,0 тис. осіб з III групою інвалідності та 163,9 тис. дітей з інвалідністю.

Зараз на потужностях КЕВРЗ триває капітальний ремонт з урахуванням вимог безбар’єрності ще чотирьох електропоїздів: двох — Донецької залізниці та по одному — Південної та Південно-Західної залізниць. Модернізацію цих поїздів планується завершити до кінця 2021 року. Загалом цьогоріч на підприємстві вже оновлено 9 приміських електропоїздів.

Упродовж найближчих трьох років Укрзалізниця зосередиться на трьох основних напрямках роботи — пасажирських перевезеннях, розбудові інфраструктури та підвищенні ефективності компанії.

 

 

 

 

26 Листопада 2021 p. 15:40

Назад