А.Коболєв:«Російська сторона має технічну можливість в наступному році не використовувати український транзит»

Газпром має технічні можливості відмовитися від використання української газотранспортної системи (ГТС) навіть у разі, якщо будівництво альтернативного маршруту "Північний потік-2" не буде завершено.
 
Про це заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вчора на Міжнародній інвестиційній конференції "Game of thrones: final season?".
 
"За нашими підрахунками, російська сторона має технічну можливість в наступному році не використовувати український транзит, навіть якщо не буде побудований" Північний потік-2 ". При цьому він може виконувати мінімальні обсяги поставки газу європейським споживачам в рамках існуючих контрактів" Газпрому ". Дефіцит поставки газу в такій ситуації становить приблизно 5 млрд куб. м. Ці розрахунки збігаються з розрахунками декількох великих міжнародних інститутів ", - сказав Андрій Коболєв.
 
Зараз Газпром здійснює поставки газу в Європу в прискореному темі, чим створює додаткові запаси ресурсу, які в даний час є рекордними.
 

"Я так думаю, що саме для покриття цього дефіциту ці додаткові запаси і створюються. Тому, за моєю оцінкою, яку також поділяють і наші європейські партнери, ймовірність того, що 1 січня 2020 роки ми отримаємо повне припинення транзиту, як це було в січні 2009 року, досить висока ", - сказав Коболєв. 

17 Травня 2019 p. 11:38

Назад