Антикорупційний суд виправдав «Роттердам +»

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав обґрунтованим рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрити кримінальну справу щодо використання цінової формули "Роттердам +" в 2015-2019 роках через відсутність складу злочину. Відповідне рішення ВАКС оголосив на засіданні 24 вересня по позовом екс-депутата Верховної Ради Віктора Чумака.

"Правомочним виглядає висновок про те, що зібраних доказів вчинення злочину недостатньо. Суд прийшов до висновку: відхилити заяву скаржника і залишити в силі рішення прокурора про закриття справи", - оголосила слідча суддя Катерина Широка.

Він також отме, що прокурор САП прийняв рішення про закриття справи в повній відповідності з чинним законодавством після належного аналізу всіх матеріалів, зібраних слідством за 3,5 року.

Рішення суду може бути оскаржене в Апеляційній палаті ВАКС протягом п'яти днів.

Нагадаємо, що формула "Роттердам +" діяла в 2016-2019 роках для визначення ринкової вартості вугілля при розрахунку прогнозної оптової ціни електроенергії. Формула автоматично припинила чинності 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії, після цього ціна вугілля і електроенергії для промислових споживачів зросла.

 

25 Вересня 2020 p. 17:35

Назад