Через надання неправдивої інформації НКРЕКП оштрафувало "Київтеплоенерго"

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг зменшила тариф на виробництво теплової енергії для "Київтеплоенерго" та оштрафувала компанію на понад 300 тис. гривен, про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
Однією з причин такого рішення стало подання енергетичному Регулятору недостовірної інформації щодо квартальної звітності стосовно виробництва електричної та теплової енергії, а також стосовно енерговиробництва відповідно до встановлених форм.
 
Рішення було ухвалено за результатами планової перевірки КП "Київтеплоенерго".
 
Регулятор встановив, що підприємство не дотрималось вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушило Ліцензійні умови з виробництва електричної енергії, Ліцензійні умови з постачання електричної енергії споживачу та Ліцензійні умови з виробництва теплової енергії.
 
Зокрема, КП "Київтеплоенерго":
У зв’язку з численними порушеннями у діяльності КП "Київтеплоенерго", Регулятор прийняв рішення накласти штраф на підприємство у розмірі 255 тис грн стосовно діяльності з виробництва та постачання електроенергії та 34 тис грн стосовно діяльності з виробництва теплової енергії.
 
Регулятор зобов’язав підприємство урахувати в Інвестиційній програмі на 2021 рік стосовно діяльності з виробництва та постачання електроенергії статтю "Додатково отриманий дохід за результатом діяльності у 2018 - 2019 роках" без додаткових джерел фінансування на загальну суму 161 564,52 тис. грн (без ПДВ).
 

Також Регулятор прийняв рішення зменшити тариф на виробництво теплової енергії для КП "Київтеплоенерго" на суму економії коштів, отриманої у 2018-2020 роках у результаті недофінансування статей витрат у порівнянні з розрахунковими витратами в тарифі на виробництво теплової енергії та недофінансування ремонтної програми 2018 року у розмірі 261 795,67 тис. грн (без ПДВ). 

23 Квітня 2021 p. 09:49

Назад