Д.Гетьманцев:"Колектори сьогодні стали жахом тих людей, які взяли в борг гроші не тільки в банках, а й "швидкі гроші"

Нардеп від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про суть законопроекту про колекторах, який внесений до Верховної Ради.
 
Про це йшла мова в інтерв'ю Гетманцева в ефірі телеканалу "112 Україна".
 
"Я хочу звернути увагу на один законопроект, я думаю, він буде виправданим і цікавим, це законопроект про колекторах. Колектори сьогодні стали таким жахом тих людей, які взяли в борг гроші не тільки в банках, а й "швидкі гроші" в інших фінансових установах, мікрокредити так звані. Людей фактично змушують віддавати борги, з якими вони, можливо, і не погоджуються, ставлять на межу виживання, фактично застосовують насильство до них, і це проблема нашого суспільства в цілому", - розповів Гетьманцев.
 
За його словами, нардепи вирішили врешті-решт розібратися з цим питанням, тому що він актуальний вже давно, і різні протиріччя не давали можливості до нього дійти. Законопроект уже перебуває в залі парламенту, для нього є також і підтримка серед депутатів.
 
"Я думаю, що ми надамо НБУ широкі повноваження щодо вжиття заходів для припинення таких дій з боку фінансових установ, які вимагають повернення грошей неправовим шляхом, а з іншого боку ми захистимо права наших співгромадян. Так, борги повинні платити всі, але у встановлений законом спосіб і таким чином, щоб не принижувалась людську гідність", - підкреслив Гетманцев.
 

Разом з тим, він зазначив, що колекторську службу не заборонять в Україні, але введуть її в рамки дозволеного. Зокрема, їй не дозволятимуть дзвонити людям вночі або поширювати інформацію про боржника. Тобто заборонені будуть ті заходи, які колектори фактично приймають, намагаючись принизити громадян. 

22 Січня 2021 p. 11:06

Назад