ФОПи з регіонів, які вийшли з "червоних" зон, також можуть претендувати на допомогу - Мінсоцполітики

Фізичні особи-підприємці та наймані співробітники компаній з регіонів, які покинули "червоні" зони карантинних обмежень, можуть також отримати державну допомогу в розмірі 8 тис. грн, повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
 
"Закон визначає, що з моменту набрання ним чинності і протягом 10 днів після, всі громадяни, які проживали і працювали в регіонах, які раніше були або знаходяться в карантинній червоній зоні, можуть звернутися протягом 30 календарних днів за оформленням відповідної допомоги", - сказав Музиченко в ході прес-брифінгу у вівторок.
 
Як підкреслив Музиченко, прийом заявок почався з 19 квітня, і триватиме на продовженні 30 днів.
 
Якщо регіон буде віднесений в подальшому до "червоній" зоні, буде встановлено додатковий строк в 30 днів для звернення за оформленням такої допомоги для його жителів і підприємців, що працюють там, додав заступник міністра.
 
Згідно з повідомленням Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства гарантовану допомогу в розмірі 8 тис. Грн можуть отримати наймані співробітники юросіб або ФОП, якщо основний КВЕД на останній день попереднього місяця відноситься до тих, в чиї стосунки з застосовуються обмеження "червоної" зони. Друга умова - організація повинна нарахувати за співробітника ЄСВ за всі місяці відповідного кварталу. Ще дві умови - середня зарплата співробітника не повинна перевищувати 30 тис.грн на місяць, а також співробітник не повинен працювати за сумісництвом.
 

ФОП зможуть претендувати на допомогу, якщо основний КВЕД на останній день попереднього місяця відноситься до тих, в чиї стосунки з застосовуються обмеження "червоної" зони. Також необхідними умовами є: ФОП зареєстрований довше трьох місяців тому, сплатив ЄСВ не менш, ніж за шість місяців в 2020 році, не зупинив свою роботу на останні день місяця перед місяцем, в якому в регіоні ввели додаткові протиепідемічні обмеження. Також ФОП не повинен бути одночасно найманим співробітником. 

21 Квітня 2021 p. 12:38

Назад