"Газ із Росії безпосередньо наш уряд закуповувати не має наміру" - Д.Шмигаль

Кабінет міністрів не має наміру відновлювати прямі закупки газу у Російської Федерації, це розповів  прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи вчора на запитання депутатів у Верховній раді.
 
"Газ із Росії безпосередньо наш уряд закуповувати не має наміру. Крапка", - сказав він.
 
Україна і Росія в кінці грудня 2019 року підписали низку угод про продовження транзиту газу через Україну, в тому числі транзитний контракт на п'ять років, згідно з яким Газпром гарантує прокачування 65 млрд куб. газу в перший рік і по 40 млрд куб. в наступні чотири. 
 
Ці домовленості забезпечили продовження транзиту з 1 січня після закінчення попереднього контракту. Також, згідно з протоколом про газову співпрацю, Газпром і Нафтогаз можуть розглянути прямі поставки газу в Україну зі знижкою від ціни європейського хаба (NCG) в залежності від обсягів. 
 
Нагадаємо, у ТОВ "Оператор ГТС України" повідомляли, що Європа має підтримати Україну у боротьбі з Газпромом за відкриття транзиту газу з Центральної Азії. За його словами, Україна буде продовжувати боротьбу з Газпромом, і домагатися підтримки Європейського Союзу, щоб відкрити вільний транзит газу з Центральної Азії до Європи.  
27 Січня 2021 p. 12:20

Назад