Герус заявив, що для підвищення тарифів на газ немає підстав

Представник Президента Володимира Зеленського в Уряді Андрій Герус заявив, що немає підстав для підвищення тарифів на газ для населення.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “112”.

Герус зазначив, що немає підстав для підвищення тарифів.

“Якщо ми говоримо про ціну газу, то ціну на газ встановлює Кабмін, але на сьогоднішній день немає ніяких вимог по ціні газу. Цей пункт меморандуму є виконаним. Я не бачу підстав, щоб у найближчі декілька місяців тарифи зросли. Я думаю, що не будуть зростати тарифи, немає таких підстав”, – сказав Андрій Герус.

До того ж представник президента зазначив, що Україна в першу чергу повинна заповнити підземні газові сховища, аби “у разі якихось сюрпризів від Росії спокійно пройти цю зиму”. Також він додав, що в свою чергу Росія повинна виконати рішення арбітражу, згідно з яким “Нафтогазу” треба продати 5 млрд кубометрів газу.

“Було рішення Арбітражу, згідно якого Росія має продати “Нафтогазу” 5 млрд кубометрів газу. Ми за те, щоб рішення цього Арбітражу виконувалося. Там не треба додаткових переговорів, є рішення Арбітражу, де вказано обсяг газу і ціна газу. Ми вважаємо, що це рішення потрібно виконувати”, – сказав Андрій Герус.

 

24 Травня 2019 p. 13:45

Назад