Експерт пояснив, чому в містах зривається опалювальний сезон

Названа головна причина зриву опалювального сезону в низці українських міст

Одна з основних причин зриву опалювального сезону в деяких українських містах - стиль управління місцевої влади, заснований на особистих домовленостях «повирішувати питання» з чиновниками в центральної влади.

Про це розповів директор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев.

«Теплокомпаніям також багато хто не платить: перш за все, юридичні особи і бюджетні установи - школи, лікарні. Але місцева влада замість того, щоб системно вирішувати проблему, кожен раз сподіваються, що "вирішити" питання в Києві. Але зараз оскільки НАК "Нафтогаз України" вже повинен виконувати вимоги нового Кодексу газотранспортних мереж, то вони можуть відключати користувача (ТЕЦ), якщо у того є борги », - повідомив Рябцев.

Він пояснив, що в регіонах не можуть оплатити свої борги перед Нафтогазом, тому що вони не можуть отримати гроші від великих споживачів: юросіб і бюджетних установ. За його даними, близько 5% таких споживачів з різних причин не платять за опалення.

«Але влада на місцях влада розраховувала, що нинішній опалювальний сезон пройде так само, як і торішній: чи домовляться як-небудь. Не вийшло. В результаті страждає населення, яке якраз платить майже в повному обсязі »- пояснює Рябцев.

Нагадаємо, компанія «Нафтогаз України» звинуватила підконтрольний Дмитру Фірташу облгаз в зриві опалювального сезону в Кривому Розі (Дніпропетровська область).

 

15 Листопада 2018 p. 14:47

Назад