КМДА вважає наможливим збільшення кількості укриттів у Києві

 

У Києві практично неможливо збільшити кількість укриттів через обмежену кількість будівель, а також необхідні законодавчі зміни, які б дозволили використовувати паркінги як укриття без згоди власників.

У Києві сьогодні нарощення укриттів фактично неможливе, адже кількість будівель є обмеженою. Про це повідомив  заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання ТСК Києву, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні нарощення укриттів фактично неможливе, тому що кількість будівель є обмеженою, а для того, щоб визнати найпростішим укриттям будь-який паркінг необхідна згода власника, управляючого компанії житлового комплексу, який керує цим паркінгом", - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що потрібні законодавчі зміни.

"Це нонсенс, що під час війни ми повинні когось питати, чи може тут бути укриття, чи ні. Ми зверталися з ініціативними для того, щоб  ці речі в наших бесідах, дискусіях також враховувалися, тому що від них залежить кількість укриттів", - повідомив Пантелеєв.

Окрім того, він назвав суму яку виділено на капітальний ремонт, та проведення до ладів укриттів в Києві.

"Понад 3 млрд вже за останній час виділено саме на капітальний ремонт, створення, проведення до ладів укриттів…Ці роботи проводяться…", - сказав він.

В лютому цього року Петро Пантелеєв повідомляв, що за останні два роки, 2022-2023, в Києві провели ремонти у 1 582 укриттях та сховищах. Цього року планують відремонтувати ще майже 300 укриттів, а також облаштувати нові.

 

 

24 Квітня 2024 p. 17:31

Назад