Коболєв підозрює газзбути у дворазовому завищенні показників споживання газу

НАК "Нафтогаз України" підозрює газозбутову компанію у завищенні майже вдвічі показників використання газу споживачами, які отримують субсидії, заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Коли газбут виставляє рахунок і оплачує держава, то споживання вдвічі більше", - констатував керівник НАК на форумі Європейської бізнес-асоціації у вівторок, розповідаючи про відкриття, які зробив "Нафтогаз", отримавши контроль над однією з таких компаній у Кропивницького.

А.Коболєв зазначив, що не вірить у можливість такого спеціального "спалювання" газу субсидіантами, а передбачає, що, теоретично, відсутність необхідності платити гроші за газ підвищує його споживання на 10-20%.

Глава "Нафтогазу" уточнив, що з поставленого населенню 11 млрд куб. м газу субсидіантам надходить 6 млрд куб. м, а значить перехід на ринкове ціноутворення дозволив би економити до 3 млрд куб. м вартістю близько $1 млрд.

Він також додав, що окрім цього в Кропивницькому компанія виявила й інші схеми списання дотованого державою дешевого газу.

Як повідомлялося, заборгованість регіональних газозбутових підприємств перед НАК на середину вересня становила 19,7 млрд грн.

 

18 Вересня 2018 p. 18:25

Назад