Міфи про економність та зручність "пакета з пакетами"

Пакет з пакетами став звичним для багатьох українських родин. Це нібито зручно, економно та ще й екологічно. І поки люди вірять у цю легенду, пакет з пакетами захоплює все більшу площу в оселях, стає невід’ємною частиною інтер’єру. А за розміром накопиченого іноді навіть перевищує обсяги сміття, які продукує сім’я щодня.
 
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розвінчало міфи щодо використання пакетів у побуті:
 
    Пакет з пакетами – це зручно. Сумнівне твердження, адже складені у декілька разів екоторбинки, набагато компактніші. Вони легко помістяться на одній полиці у шафі. А ще їх можна покласти у кишеню, залишити, про всяк випадок, в машині чи носити з собою у сумочці. Згадайте, скільки разів ви забували взяти свої збережені пластикові пакетики до магазину? Здається, ви більше приносите їх додому, ніж повторно використовуєте.
 
    Пакет з пакетом заощадить кошти. Одна багаторазова торбинка прослужить вам щонайменше 3-4 роки. За цей час вона замінить використання 600 пластикових пакетів. В середньому, один пакет, який витримує 7 кг, коштує 2 грн. Тож нескладно порахувати, скільки ви витратите на використання 600 пакетів. А скільки б за ці гроші ви купили багаторазових торбинок? Та чи потрібна була б вам така їх кількість взагалі?
 
    Пакет з пакетами – це більш екологічно. Багато хто вважає, що збираючи та повторно використовуючи пакети, він більше дбає про довкілля. У будь-якому випадку, ваш, навіть 10 разів використаний, пакет опиниться в смітнику. Далі він сотні років розкладатиметься у природі, мікропластик забруднюватиме ґрунт та воду, потраплятиме в харчовий ланцюг тварин і людини.
 
Птахам та тваринам байдуже який пакет вони їдять – ваш, що був використаний декілька разів, чи той, що принесли з магазину та одразу викинули в смітник. Результат від цього однаковий.
 
Лишень уявіть, ви тримаєте пакет з мікропластиком у себе вдома!
У виробництві пластикових пакетів використовують свинець, барвники, хімічний клей для швів та інші шкідливі елементи.
 
Тож настав час мислити і діяти більш екологічно – для свого здоров’я, чистого довкілля та майбутнього без сміття. А багаторазова торбинка стане на цьому шляху першим кроком. 
14 Квітня 2021 p. 10:58

Назад