Мінрегіон врегулював процедуру оснащення будівель вузлами комерційного обліку

Набув чинності наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, щодо порядку оснащення будівель вузлами комерційного обліку та обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку.
 
Згідно з документом, спочатку Оператор зовнішніх інженерних мереж повідомляє про намір встановити вузол (вузли) комерційного обліку відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».
 
Повідомлення доводиться до відома власників (співвласників) будівлі шляхом розміщення:
Оператор забезпечує доведення до відома власників будівлі інформації про намір встановити вузол комерційного обліку шляхом повідомлення на паперовому носії кожного власника будівлі протягом тридцяти днів з дня розміщення повідомлення на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж, а у разі відсутності такого веб-сайту - на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та у загальнодоступному місці на інформаційних стендах у під’їздах будівлі.
 
В свою чергу власник (співвласники) будівлі протягом двох місяців з дня отримання повідомлення мають право повідомити оператору зовнішніх інженерних мереж про:
Варто врахувати, що для установки лічильника, придбаного власником будівлі, необхідно письмово повідомити оператора про тип вимірювального обладнання, переліку та характеристиках складових частин, відомостях про уповноваженого представника власника, засобах зв'язку з ним, а також надати копії супровідної документації до лічильників. 
 
Однак, якщо протягом двох місяців оператор не отримав відповідь від власника або ж він побажав встановити лічильники самостійно, але не зробив цього протягом 4 місяців, оснащення будівлі вузлом комерційного обліку здійснює оператор зовнішніх інженерних мереж. 
 
Після закінчення робіт із встановлення вузла комерційного обліку в присутності працівника оператора зовнішніх інженерних мереж виконуються гідравлічні випробування та промивання теплових мереж, пусконалагоджувальні роботи.
 

У разі неможливості проведення гідравлічних випробувань, промивань та пусконалагоджувальних робіт представник оператора зовнішніх мереж призначає іншу дату перевірки та прийняття робіт із встановлення вузла комерційного обліку у строк не більше 7 календарних днів. 

19 Вересня 2018 p. 09:11

Назад