Мінсоцполітики: У Бюджеті-2021 не передбачено скорочення соцвиплат

 

Бюджет на наступний рік не передбачає скорочення соцвиплат. Про це в ефірі програми “Право на владу” заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє УНН.

“Незважаючи на те, що сьогодні глобальна криза, люди не мають впевненості у завтрашньому дні, бюджет на 2021 рік не передбачає жодного скорочення жодної соціальної виплати. Друге — прожитковий мінімум зростає. Так, він зростає маленькими темпами — 9,3%, він покриває трошечки більше прогнозовану інфляцію, але все ж таки допомоги, які до нього прив’язані, теж будуть підвищені і ми будемо над цим працювати, щоб не було не тільки заборгованості, а щоб навіть було зростання”, — наголосила вона.

Нагадаємо, 26 листопада, на позачерговому засіданні, Кабмін схвалив фінальний проект Бюджету-2021.

До цього зранку стало відомо, що Міністерство фінансів завершило переговори з Міжнародним валютним фондом щодо проекту Державного бюджету на 2021 рік.

Перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк в коментарі УНН після цього зазначив, що проект Державного бюджету на 2021 рік буде внесено в парламент для другого читання до кінця поточного тижня.

 

 

 

 

27 Листопада 2020 p. 16:42

Назад