МВФ погодив нову методику ціноутворення на газ для населення

Нова методика утворення ціни на газ для населення погоджена з Міжнародним валютним фондом. Про це заявила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".
 
"Зміна погоджена з МВФ та не вплине на співпрацю України з міжнародними партнерами", - говориться у повідомлені.
 
НАК "Нафтогаз України" до 30 квітня 2020 року буде відповідати за розрахунок ціни за новими принципами, а Уряд та міжнародні партнери контролюватимуть цей процес.
 
Як повідомлялося, уряд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ населенню за цінами, що прив'язані до нідерландського хабу ТТF.
 
У січні 2020 року оптова ціна на природний газ для населення становитиме 4,65 грн за кубометр — без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами. Це на 25% менше, ніж у січні 2019 року.
 
Оптова ціна відповідає рівню імпортного паритету. За новою методикою, ціна на поточний місяць визначатиметься згідно з фактичними біржовими торгами, які відбувалися з 1 по 22 число цього місяця. Компанія публікуватиме ціну на поточний місяць протягом кількох робочих днів після 22 числа.
 

Дана методика діятиме до 30 квітня 2020 року, НАК "Нафтогаз України" розраховуватиме ціну за цими принципами щомісячно на січень-квітень 2020 року включно. 

29 Січня 2020 p. 10:50

Назад