"Нафтогаз" продаватиме газ для населення лише учасникам балансуючої групи

НАК "Нафтогаз України" може здійснювати продаж газу для населення лише постачальникам, які входять до балансуючої групи. Рішення закріплено ухвалою уряду №1237 від 29 листопада 2021 року, про це повідомила прес-служба компанії.
 
НАК "Нафтогаз України, ТОВ "Газпостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" в період до 30 квітня включно здійснюватимуть продаж природного газу для потреб побутових споживачів за умови участі покупця в балансуючій групі, створеній згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №1187 від 29 вересня 2021 року та Кодексу газотранспортної системи", – йдеться в оприлюдненій ухвалі.
 
Відповідно до постанови, ним внесено зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року про карантинні та обмежувальні заходи, пов'язані з боротьбою із СОVID-19, шляхом доповнення її п. 419.
 
Нагадаємо, "Нафтогаз України" з 1 жовтня 2021 року почав постачати газ компаніям для подальшого його продажу населенню на новій договірній базі - групи, що Балансує, відмовившись, зокрема, від договору з компаній "Йе Енергія" Дмитра Фірташа.
 

"Переваги нового підходу - Балансуючої групи: європейський інструмент, ринковий сам по собі; безпека поставок - достатньо газу для населення; неможливість перепродажу; однакові умови - чесна конкуренція, прозора маржа постачальників для антимонопольного регулювання, для громад та політиків", - пояснив суть дії групи голова правління НАК Юрій Вітренко 

30 Листопада 2021 p. 12:26

Назад