«Несерйозні» підсумки 2021 року

«Несерйозні» підсумки 2021 року
Добігає кінця рік дві тисячі двадцять перший, тож за усталеною традицією варто відзначити та запам’ятати події, які вплинули на нас цього року, без яких нас неможливо потім буде уявити, іще складніше – зрозуміти.

Другий рік поспіль світ живе в умовах боротьби з ковідною пандемією. На велику кількість розроблених вакцин підступний вірус відповів новими штамами «Дельта» та «Омікрон». 

Від сумної реальності людям цього року технологічні компанії почали пропонувати  зануритися в світ фантазій та позитиву. 

Наприклад, Марк Цукерберг заявив, що мережа Фейсбук є відтепер частиною МетаВсесвіту, який моделює його компанія. А, найбагатша людина світу, засновник Amazon, Джефф Безос запустив у космос перших космічних туристів, натякаючи на те, що невдовзі злітати у космос буде так само звично, як покататися на атракціоні «Американські гірки».  

Україна теж не відстає від світу по зануренню у фантазії, адже вже два роки альтернативна для населення реальність створюється іншим масовим симулякром - «Слуга народу». Інакше як пояснити те, чому попри майже щоденні «зашквари» представників влади у майже всіх галузях державного управління рівень їхньої підтримки населенням зберігається на досить високому рівні?

Втім, попри негаразди, «У.К.» пропонує трішечки посміхнутися та згадати події, що сталися у 2021 році в житлово-комунальному господарстві та навколо нього у трошки незвичному, несерйозному ракурсі. Адже світ та Україна жили цей рік не тільки негативом, місце у 2021 році знайшлося курйозним, неоднозначним та  суперечливим подіям. 

Тож, шановне товариство, ювілейну, ДЕСЯТУ церемонію вручення нагород за найсумнівніше досягнення в галузі ЖКГ та суспільному житті України «Комунальний болт-2021» оголошується відкритою! 
 
У номінації «Жест року» беззаперечно  перемагає  та отримує «Комунальний болт-2021» народний депутат Гео Лерос, який 4 листопада із трибуни Ради заявив, що «не боїться Зеленського та його правоохоронних органів». Сам глава держави тим часом сидів у залі Ради. Лерос наприкінці свого виступу назвав його «зрадником» і показав йому середній палець або на американський манер «f...ck», що за деякими оцінками вважається образливим та непристойним жестом. Вже 11 листопада Державне бюро розслідувань оголосило Гео Леросу підозру в хуліганстві.
 
У номінації «Боржник року» перемагає міністр енергетики Герман Галущенко, який у вересні отримав рішення Васильківського суду, згідно з яким зобов’язаний виплатити вартість спожитого газу за період 2018−2019 років в сумі 76 тисяч гривень. Під час судових слухань стало відомо, що у листопаді 2018 року після того, як цього абонента відключили від газопостачання, представники облгазу виявили ознаки несанкціонованого відновлення подачі газу — пошкодження пломбування на пристрої, що відмотує. З іншого боку, який толковий український енергетик чесно платить за спожите, та ще й в точності до показань лічильника…
 
У номінації «Одкровення року»  перемагає  та заслужено отримує «Комунальний болт-2021» глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який в одному із ток-шоу розкрив одну з  самих секретних державних таємниць. Виявляється, у держави немає бази даних домогосподарств України - скільки там людей, скільки вони споживають електрики, газу і так далі. На уточнююче запитання, а як тоді влада керує країною, якщо у неї банально немає бази даних, в тому числі і про кількість населення в Україні, він відповів, що "ось так країною все життя і управляли". От і продовжують жити та управляти, стараються…
 
У номінації «Фахівець у галузі ЖКГ» перемагає колишній кандидат на пост мера Києва, Заслужена Мері Поппінс, а віднедавна Міністр реінтеграції окупованих територій, нардепка "Слуги народу" Ірина Верещук,  яка щиро переконана, що тарифи на житлово – комунальні послуги формуються особисто міністром енергетики, який, на її думку, повинен бути  готовий взяти на себе відповідальність за тарифну політику і взяти курс на зниження тарифів, про що вона заявила на одному із засідань Верховної Ради. Ще пані Верещук впевнена в тому, що тарифи треба формувати з урахуванням проукраїнської позиції, а не прогинатися під вимоги МВФ. Як це зробити? Правильно, рецепт від пані Верещук простий – треба просто почати знижувати тарифи. 
 
Одразу два ювілейних «Комунальних болти-2021» дістаються Президенту України Володимиру Зеленському:
 
Перший за перемогу у номінації «Техніка читання» щодо підписання  законопроекту №  №2458 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг", який запровадив нові договірні моделі відносин між споживачами та виконавцями комунальних послуг. Цей законопроект був ухвалений Верховною Радою України ще 3 грудня минулого року, направлений на підпис Президенту Зеленському 11 грудня 2020 року. Закон було ним підписано тільки 29 квітня. Володимиру Зеленському знадобилося не багато, ні мало аж 139 днів замість конституційних 15 днів для підписання цього законопроекту. Ну дуже ретельно читав, мабуть…
 
Другий «Комунальний болт-2021» Володимир Зеленський отримує за перемогу у номінацій «Біполярочка», заявивши на прес-марафоні 26 листопада, що комунальні тарифи  мають бути ринковими. І водночас зруйнувавши цю власну тезу, коли додав,  що ціна на газ може и колись дуже ринковою, але якщо це не стосується серйозного удару по платіжках. 
 
Як ці дві тези можуть уживатися в одному просторовому та часовому континіумі, Володимир Зеленський не пояснив.
 
У номінації «Морфеус року» перемогу та заслужений «Комунальний болт-2021» отримує голова Липовецького  районного суду  Вінницької області Дмитро Кривенко, який своїм рішенням від 7 грудня фактично звільнив, немов Морфеус від Матриці, весь український народ від так остогидлого їм карантину. Суддя Кривенко визнав урядові рішення про  продовження карантину після 28.02.2021 року незаконним, оскільки Уряд має повноваження тільки встановлювати карантин, а продовжувати – не має. Отже, ті, хто підкорився волі уряду і з 28 лютого продовжують дотримуватись карантину -  застрягли в Матриці, принаймні так вважає суддя Дмитро «Морфеус» Кривенко, який своїм рішенням ніби каже всім «Настав час звільнити твій розум, але я можу лише вказати двері - ти сам маєш вийти на волю».
 
Отже, в році, що минає, у нас з Вами були удачі та поразки, перемоги та розчарування.  Але попри все  ми з Вами посміхаємося та маємо надію на краще майбутнє – зі світлом, теплом, водою в оселях! З Новим 2022 роком! Бажаємо Вам міцного здоров’я! 

ІА «Україна Комунальна» 
28 Грудня 2021 p. 11:11

Назад