О.Харченко: "Тарифи на електроенергію можуть зрости"

На тлі обстрілів росіянами енергоінфраструктури України Міністерство енергетики може повернутись по питання підвищення тарифу на електрику,  про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко у коментарі 24 Каналу, пише "Україна Комунальна".
 
"Перехресні борги на ринку електроенергії зараз перевалили за 120 мільярдів гривень й продовжують зростати", - розповів Олександр Харченко.
 
Експерт зауважив, що в ситуації, коли є борги й немає вільних коштів, відновлення енергетики та підготовка до наступного опалювального сезону - дуже складне завдання.
 
За його словами, після масованих ракетних та дронових атак ситуація з енергосистемою дуже складна в Харківській області, Одесі та Кривому Розі. За словами Харченка, в цих регіонах протягом щонайменше двох-трьох тижнів діятимуть графіки відключення, допоки не буде відновлено більш-менш стабільне енергопостачання.
 

"Що стосується в національному масштабі, у нас є величезна проблема - ми втратили великий обсяг генерації. Загалом ситуація доволі складна", - сказав він. 

28 Березня 2024 p. 11:39

Назад