О.Кошарна:"Все, що робить сьогодні команда Енергоатому - це чистий піар"

Добудова енергоблоків Хмельницької АЕС викликає все більше сумнівів, ніж підтримки від профільних експертів - немає ні проекту, ні бюджету, ні узгодження з регулятором атомної сфери.
 
Про це в коментарі УНН розповіла член експертної Ради при Міністерстві енергетики Ольга Кошарна.
 
Вона вважає, що це піар-проект, в який був втягнутий Президент.
 
"Все, що робить сьогодні команда Енергоатому - це чистий піар. Справа в тому, що будівельні конструкції будівель і споруд енергоблоків №3 і №4 ХАЕС обстежувалися в далекому 2006 році. Я особисто була присутня на відповідній комісії. З тих пір пройшло 14 років, і Енергоатом, грунтуючись на даних 2006 року, заявляє, що майданчик для добудови енергоблоків ХАЕС готовий. Так, готовий - для установки будівельних вагонів. Не більше", - говорить Кошарна.
 
Будівельні конструкції будівель і споруд енергоблоків ХАЕС потрібно обстежити по-новому, наголосила експерт. На це потрібні гроші, і в Енергоатомі про це поінформовані.
 
"Мені здається, що це робиться з метою розпиляти сотні мільйонів гривень. Нібито на дослідження. Згадайте моє слово - цей проект нічим не закінчиться", - підкреслила Кошарна.
 
Вона також нагадала, що нагляд за атомними установками в Україні здійснює Держатомрегулювання, яке не погоджувало проект будівництва енергоблоків ХАЕС.
 

"Цей орган дає дозвіл на будівництво, введення і зняття з експлуатації ядерної установки. І без документа Держатомрегулювання Енергоатом не має права впроваджувати проект з добудови енергоблоків", - говорить Кошарна. 

23 Жовтня 2020 p. 09:49

Назад