Окупанти не зможуть цього року провести опалювальний сезон у Маріуполі - мер міста

Російські окупанти не зможуть цього року розпочати та провести опалювальний сезон у Маріуполі, заявив мер міста Вадим Бойченко на брифінгу, повідомляє ІА "У.К.". 
 
«Не буде цього року опалювального сезону, тобто, буде дуже холодно. Люди це розуміють. І тому ми бачимо, що зростає кількість українців, які виїжджають у бік нашої держави», – розповів мер Маріуполя. 
 
Вадим Бойченко переконаний, що окупантам не вдасться забезпечити населення міста питною водою, а запас технічного резервного сховища розрахований лише на дев'ять місяців. 
 
«Не було та не буде якісної питної води. Де Маріуполь брав воду до війни? Джерело водопостачання міста Маріуполь - це Сіверський Донець. Вони зруйнували цю мережу і відновити її неможливо. Це потрібно мільярди гривень та режим тиші, а його не буде. Де вони намагаються взяти сьогодні воду – це резервне сховище Старого Криму: там неякісна, технічна, вода та її обсяг, на жаль, лише на дев'ять місяців», – пояснив Бойченко. 
 
Наразі в місті не працює система водовідведення, а на відновлення мережі потрібно від півтора до двох років. 
 

«Вони дали електропостачання до міста, але у них немає розуму: замість 220 Вт дають 380 Вт, а тому спалюють квартири і те майно, яке майже вціліло... До цього ще додається непрацююча система газопостачання», – додав він. 

12 Серпня 2022 p. 09:40

Назад