Перший український місто переходить на обов'язкову сортування відходів

У Тернополі вирішили позбутися від сміттєпроводів у багатоповерхівках і баків біля під'їздів. Міська влада вводять примусову сортування сміття. Згідно з нововведенням, місцеві ЖЕКи і ОСББ будуть зобов'язані облаштувати біля кожної житлової висотки спеціальні майданчики, на яких тернополяни зможуть сортувати пластик, скло і змішані побутові відходи.

Вхід до контейнерному майданчику буде через кодовий замок. Знати код будуть тільки мешканці конкретного будинку, а також комунальники, які вивозять сміття. За словами голови одного з ОСББ Сергія Лупака, завдяки такому сортуванні будинок зможе отримати близько 300 грн доходу в місяць, тому що пластик і скло складатимуть на переробку.

Чиновники запевнили, що, незважаючи на покупку спеціальних контейнерів та облаштування майданчиків, вивіз сміття не подорожчає.

На перехід до обов'язкової системи сортування відходів міськрада Тернополя дав комунальникам півроку. Після цього терміну за відсутність контейнерних майданчиків біля багатоповерхівок обслуговує підприємство каратимуть.

 

19 Лютого 2019 p. 15:36

Назад