Радник Зеленського заявив, що Україна повинна залишитися в програмі з МВФ

Проведення дострокових парламентських виборів та формування нової коаліції дозволить Україні досягти підписання нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. 
 
Таку думку висловив економіст, радник Президента Зеленського по макроекономічній політиці Олег Устенко в коментарі УНН.
 
"Україна просто зобов'язана зробити все можливе, щоб залишитися в програмі з Міжнародним валютним фондом. Нас чекають великі виплати - і в цьому році, і в наступному, і МВФ потрібен для фінансової стабільності в середньостроковій перспективі... Я бачу ризик - це те, що не було зроблено те, що було обіцяно по антикорупційної порядку денному", - зазначив Устенко.
 
За його словами, вихід з цієї ситуації можливий через дострокові вибори, формування нової коаліції в новому парламенті і вихід на нову програму співпраці з МВФ вже восени.
 
При цьому економіст додав, що також можливий варіант, коли українська сторона і МВФ досягнуть "передомовленостей" в поточній програмі (в сфері антикорупційного порядку), в результаті яких Київ отримає поступки від керівництва фонду, і буде продовжена поточна програма.
 
При цьому він додав, що для України важливий сам факт продовження співпраці з МВФ, а не факт отримання 2,5 млрд доларів, оскільки від цього також залежить і отримання Україною макрофінансової допомоги від інших міжнародних фінансових інституцій.
 

"Більш важливий сигнал, ніж сам по собі обсяг фінансування", - підсумував Олег Устенко. 

21 Травня 2019 p. 09:10

Назад