Ріст доходів українців призвів до зменшення розміру субсидій — Мінсоцполітики

Міністр соцполітики Соколовська Юлія пояснила причини скорочення фінансування житлових субсидій в проєкті держбюджету на 2020 рік. Пояснення  Соколовська написала на своїй сторінці у Facebook.
 
Міністр заявила, що скорочення фінансування субсидій пояснюється зростанням доходів громадян. 
 
Тобто, у порівнянні з 55,1 млрд грн, які були закладені до бюджету 2019 року, 47,6 млрд грн у держбюджеті-2020 року - менша сума, але це скорочення спричинене винятково економічними факторами. За словами Соколовської, за рахунок індексації пенсій, збільшення рівня мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму доходи українців зросли, відповідно, зменшився й розмір субсидій, які держава виплачує громадянам.
 
Міністр також зазначила, що витрати на субсидії були переглянуті вже цього року, і наразі у держбюджеті-2019 на них заплановано близько 47 млрд грн, яких цілком достатньо.
 
Міністр запевнила, що фактично «скорочення» немає, а передбаченої на 2020 рік суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які очікують державної допомоги при оплаті комунальних послуг.
 
«Скорочення витрат не призведе до скорочення одержувачів!», - написала вона.
 

Соколовська зазначає, що Мінсоцполітики постійно здійснює моніторинг проблем, котрі виникають у громадян під час отримання субсидій, і на підставі їхніх звернень готує зміни до порядку надання субсидій. 

19 Вересня 2019 p. 11:46

Назад