Штраф за безквитковий проїзд в електричці можуть підняти до 3000 грн

Безквитковий проїзд за ціною зарплати: штрафи для зайців в електричках хочуть підняти в 30 разів

На виручені гроші в черговий раз обіцяють поліпшити інфраструктуру

В «Укрзалізниці» шукають способи отримати додаткові гроші. Цього разу в компанії вирішили впритул зайнятися безбілетниками. 

Так, в компанії планують підвищити штрафи для тих, кого застануть за безквитковим проїздом в приміських електричках. Голова Південно-Західної залізниці Роман Веприцький переконаний, що справедливо буде підвищити їх зі 110 гривень до 3 тисяч гривень.

Чиновник розповів, що в український парламент будуть направлені відповідні пропозиції, які, крім того, торкнутися і положення про штрафи. Зокрема, мова йде про те, що вся сума штрафу йде в місцеві органи влади, на території яких складався адміністративний протокол.

В Укрзалізниці ж хочуть, щоб частина стягується з порушника коштів спрямовувалася в місцеву владу, а частина - в компанію. За словами її представника, на отримані кошти буде розвиватися інфраструктура, і подібне рішення Веприцький назвав справедливим.

Крім того, за словами представника компанії, в Укрзалізниці для боротьби з «зайцями» збираються встановити огорожі, турнікети, а також організувати зони для очікування на території станцій.

 

23 Липня 2019 p. 18:25

Назад