Суд відмовив «Укргідроенерго» у стягненні з «Енергоринку» 1,1 млрд гривень

 

Госпсуд Києва відмовився задовольнити позов «Укргідроенерго» до держпідприємства «Енергоринок» у справі про стягнення 1,1 млрд гривень заборгованості за електроенергію, вироблену в період з грудня 2014 по червень 2019 року.

Суд констатував, ввівши з 1 липня 2019 новий ринок електричної енергії, держава змінила характер регулювання спірних правовідносин, що склалися між сторонами спору на підставі укладеного договору.

Заборгованість відповідача перед позивачем, що утворилася за договором підлягає погашенню в спеціальному порядку, визначеному державою.

Відзначимо, ДП «Енергоринок» до 1 липня 2019 року виконувало функцію оптового постачальника електроенергії. З 1 липня 2019 в Україні запущена нова модель оптового ринку електроенергії, яка передбачає ліквідацію ДП «Енергоринок» як єдиного покупця і продавця електроенергії.

Госпсуд визнав обґрунтованими твердження ДП «Енергоринок» про необхідність врахування положень закону «Про ринок електричної енергії» в частині особливостей погашення заборгованості ДП «Енергоринок» на оптовому ринку електричної енергії в Україні. Згідно з цим документом, ДП «Енергоринок» здійснює діяльність до повного погашення своєї кредиторської та дебіторської заборгованості за електричну енергію.

Ознайомитися з відгуками про пекарнi та кондитерськi, можна скориставшись сайтом https://cake.expert/. Правдиві відгуки реальних людей.

22 Квітня 2021 p. 16:41

Назад