Т.Милованов:"Цього року траншу МВФ не буде. Це не реально"

Україна не отримає транш від Міжнародного валютного фонду у 2020 році, про це заявив позаштатний радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов у студії Свободи слова.
 
"Цього року траншу МВФ не буде. Це не реально. Календарно ми не встигаємо. Можливо отримати місію МВФ, а також, якщо плідно попрацювати, досягнення домовленостей на робочому рівні", – заявив Тимофій Милованов.
 
Він додав, що досягнення домовленостей на робочу рівні у 2020 році – важливий крок для України, бо це дасть позитивний сигнал для фінансових ринків.
 
"Це дозволить Україні залучити фінансування на той період, поки будуть продовжуватися перемовини з МВФ", – зазначив Милованов.
 
У свою чергу, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Альфредом Каммер зміцнення фінансового співробітництва, проведення реформ в Україні та виконання структурних "маяків", передбачених в меморандумі України з МВФ за програмою Stand-by.
 
Як повідомляє департамент комунікацій секретаріату Кабінету міністрів, Глава українського уряду висловив надію, що МВФ дасть позитивний сигнал про підтримку домовленостей між Україною і Європейською комісією для виплати чергового траншу макрофінансової допомоги у найближчому часі. 
24 Листопада 2020 p. 10:05

Назад