Т.Сліпачук:«Сьогодні, 24 травня, в Україні розпочинається виборча кампанія»

Сьогодні, 24 травня, в Україні розпочинається виборча кампанія. Про це розповіла, під час брифінгу, голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.
 
"Офіційна позиція ЦВК полягає в тому, що 23 травня, після опублікування закону про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів, виборчий процес позачергових виборів народних депутатів починається з наступного дня після опублікування, тобто з 24 травня 2019 року без прийняття ЦВК окремого рішення щодо її початку", - зазначила голова Центрольної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.
 
При цьому вона додала, що у ЦВК залишається кредит довіри суспільства і міжнародного співтовариства, отриманий після проведення виборів президента України.
 
Указ Президента Володимира Зеленського "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" опубліковано в щоденному виданні центральних органів виконавчої влади України газеті "Урядовий кур'єр" від 23 травня.
 
Вибори до ВР призначені на 21 липня.
 
Нагадаємо, вчора до Верховного Суду була направлена позовна заява про визнання протиправним та нечинним Указу Президента України від 21 травня 2019 року № 303/2019 “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів”.
 

Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України суддя протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії. 

24 Травня 2019 p. 09:56

Назад