У Верховній Раді підготували законопроект про реформу місцевого оподаткування

У ньому пропонується надати місцевим радам більше повноважень в сфері місцевого оподаткування, а також спростити адміністрування. Зараз документ обговорюють в парламентському комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.
 
Про це заявив глава комітету Данило Гетманцев, повідомляє пресслужба ВРУ.
 
Депутати пропонують реформувати податок на нерухоме майно та розраховувати його, виходячи з вартості, а не з метражу. За словами Гетманцева, це відповідає європейській практиці. Також, за його словами, пропонується реформа туристичного збору. Однак подробиць депутат не розкрив.
 
Гетманцев відзначив, що хоче, щоб місцеві ради приєдналися до дискусії щодо цього законопроекту, щоб зробити "якісний проект закону", який був би прийнятний для розвитку місцевого самоврядування і "для наповнення його необхідними фінансами".
 
Нагадаємо, в Україні ведеться підготовка до податкової реформи, яку планували провести в 2020 році. Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що нове податкове законодавство почне діяти в 2021 році.
 

Однак пізніше стало відомо, що у Верховній Раді суттєвих змін не планують до 2022 року, а податкових законів "під ялинку" не буде. 

26 Жовтня 2020 p. 12:45

Назад