Україна отримає від Німеччини 24 мільйони євро на енергопроекти

ФРН направить 24,5 млн євро на модернізацію підстанцій Укренерго та інтеграцію енергосистеми України в ENTSO-E. Про це заявив заступник директора Укренерго з інвестицій Володимир Кудрицький у четвер, 23 травня. За його словами, всі кошти будуть спрямовані на реалізацію нового проекту з реконструкції та автоматизації підстанцій Укренерго. Йдеться про нову схему по реконструкції та автоматизації підстанцій Укренерго "Підвищення ефективності передачі електроенергії (інтеграція української ОЕС в європейську об'єднану енергосистему) III. Як вважає Кудрицький, саме такий проект допоможе значно підвищити надійність передачі електроенергії і забезпечити технічну відповідність обладнання та роботи мережі стандартам і вимогам ENTSO-E.

Йдеться про покладання спеціальних зобов'язань на "Енергоатом", "Укргідроенерго" і частково на "Укренерго", про порядок проведення аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми контрактами, про порядок проведення конкурсу на введення нових генеруючих потужностей і інші, - пояснив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Німеччина має намір виділити на проведення реформ в Україні в поточному році 82 мільйони євро. У понеділок, 20 травня, в Києві відбулася церемонія підписання відповідної угоди. Як написав у своєму Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник, Берлін виділяє Україні технічну і фінансову допомогу на реформи в розмірі 82 мільйонів євро.

 

24 Травня 2019 p. 18:25

Назад