Україна планує через два роки завершити співпрацю з МВФ

Україна в цьому році отримає ще один транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми фінансування stand-by, а відмовитися від кредитів фонду країна зможе до 2023 року. Такий прогноз озвучив народний депутат, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

«Ми вважаємо, що ми до кінця року отримаємо ще один транш. Я думаю, до трьох мільярдів ми дотягнемо суму, яку ми повинні отримати. Це означає, що ми виконаємо ті зобов'язання, які є в меморандумі, до кінця року. Вони розписані по термінах», - сказав депутат.

Він також нагадав, що є безліч прикладів, коли країни виконали зобов'язання перед МВФ, припинили кредитування і стали успішними. Одним з таких держав, на думку депутата, може стати і Україна.

«Тут важливо підкреслити, що відмовитися від кредитів МВФ ми повинні, виконавши наші зобов'язання. Чи не шляхом дефолту, а саме шляхом виконання своїх зобов'язань. Наше завдання - зменшити вартість кредиту. Ми повинні замінити короткі кредити довгими, дорогі кредити дешевими. І тоді до 2023 року, за нашими розрахунками, ми відмовимося взагалі від кредитування МВФ. Ми до цього прагнемо», - зазначив голова Комітету з питань фінансів.

 

07 Липня 2020 p. 14:50

Назад