Українці можуть дистанційно оформити пенсію

Українці за призначенням пенсії можуть звернутися дистанційно через сайт електронних послуг Пенсійного фонду. Для цього потрібно заповнити в особистому кабінеті відповідну заяву.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ у Facebook.

Пенсію за віком може бути призначено після досягнення пенсійного віку автоматично, без необхідності звернення. Але в разі, якщо вся необхідні дані про набутий страховий стаж застрахованої особи є у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Якщо є необхідність звернутися за призначенням пенсії, то це можна зробити онлайн на сайті ПФУ. Для цього потрібно заповнити в особистому кабінеті заяву про призначення пенсійної виплати. У Фонді зауважили, що цьогоріч особи, які досягли 60-ти річного віку, мають право на призначення пенсії за віком за наявності страхового стажу не менше 29 років. Якщо ж нема необхідного страхового стажу, то пенсія за віком може бути призначена пізніше.

“Наприклад, якщо особа працюватиме та набуде необхідні 29 років страхового стажу або у 2025 році – після досягнення віку 63 роки за наявності страхового стажу не менше 22 роки. Наявність страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком, визначається на дату досягнення особою відповідного віку”, – наголосили в ПФУ.

 

 

12 Серпня 2022 p. 17:30

Назад