«Укренерго» вторгувала на електроенергії рекордну суму

 

В аукціоні на доступ до міждержавного перетину зі Словаччиною, що відбувся 6 липня, взяло участь до 11 компаній. 

«Більш того, за останні три місяці у розпал війни для участі в аукціонах зареєструвалося 42 нових учасники – майже стільки ж, як за весь 2021 рік. Як наслідок, державна компанія «Укренерго» отримала рекордний прибуток від цих аукціонів», - заявив гендиректор «Укренерго» Володимир Кудрицький. Отриманої суми він не назвав. За його словами, у компанії знаходяться на рахунках 2,7 млрд грн, які накопичилися за останні роки від продажу доступу до міждержавних перетинів за часів функціонування острова Бурштинської ТЕС. 

«В умовах війни всі ці гроші можна було б використати як додатковий ресурс для розрахунку на балансувальному ринку та ПСО. Це дасть виробникам електроенергії та іншим учасникам ринку додаткові кошти, щоби профінансувати свою підготовку до ОЗУ – виконати необхідні ремонти енергоблоків, забезпечити їх паливом. 

Таким чином, доходи від експорту можуть бути використані, щоб гарантувати безперебійне постачання електроенергії нашим громадянам та ЗСУ під час наступної зими», - зазначив топ-менеджер.   Для цього необхідно ухвалити зміни до Закону України «Про ринок електроенергії», які дозволять спрямувати гроші від перетину таких потреб.

 

 

06 Липня 2022 p. 14:45

Назад