«Укрпошта» виплатила пасажирам потягів 11 млн грн

 

Майже 11 млн грн виплатила держкомпанія першого місяця літа 4,7 тис пасажирам евакуаційних поїздів із Запоріжжя та Покровська. Про це йдеться у прес-релізі поштового оператора. Біженці мали змогу отримати гроші готівкою у міні-відділеннях, які поштовий оператор відкрив у приміщеннях залізничних вокзалів Дніпра та Львова.

Близько 40% фінансової допомоги надається пасажирам на вокзалі Дніпра. Місто є перевалочним пунктом для поїздів далекого прямування, що прямують із прифронтових регіонів на захід країни. У прес-службі компанії зазначили, що за весь час дії програми 8174 біженцям було виплачено 18,9 млн. грн допомоги.

Щодня на станції прибувають три евакуаційні поїзди. А за виплатами звертаються близько 450 пасажирів. Нагадаємо, проект підтримки біженців запущено з ініціативи Офісу Президента, а реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації, Міністерства соціальної політики, Міністерства інфраструктури, Укрпошти та Укрзалізниці.

Дані про кількість одержувачів збираються провідниками поїздів у дорозі та передаються на сервери Укрпошти. Співробітники компанії до моменту прибуття поїзда вже готують усі необхідні документи та списки для здійснення виплат.

Ми раніше повідомляли, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України відновить грошові виплати українцям, які звільнилися з полону і все ще перебувають у неволі.

 

 

07 Липня 2022 p. 13:55

Назад