В 100 населених пунктів Київщини повернули електроенергію

 

Загалом по області було знеструмлено 52 населених пункти повністю та 91 — частково.

Через негоду 6 липня у Київській області сталися пошкодження ліній та масові аварії. Спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі працюють у посиленому режимі, аби швидше відновити електропостачання клієнтів, йдеться в повідомленні прес-служби. 

Повідомляється, що нині вже відновлено електропостачання у 39 населених пунктах, що були без світла повністю та 61 – частково знеструмлених через негоду. Відремонтували 45 повітряних ліній 6-10 кВ та 1094 трансформаторних підстанцій.

«ДТЕК — надійна, відповідальна компанія, яка турбується про своїх клієнтів. Фахівці компанії продовжують ліквідувати наслідки негоди. Вони докладають максиму зусиль, щоб в стислі терміни повернути світло в домівки клієнтів. Наразі найбільше відключень залишається у Макарівському енерговузлі. Над відновленням електропостачання працює бригади», — повідомили у компанії.

Вказано, що 6 липня в Київській області через погіршення погодних умов було знеструмлено 52 населених пункти повністю та 91 — частково. Пошкоджено 68 повітряних ліній та 1619 трансформаторних підстанцій. Наразі без електропостачання лишаються 13 населених пунктів повністю та 30 частково. Через негоду знеструмлені 20 ліній електропередачі 6-10 кВ повністю та 3 — частково, 525 трансформаторних підстанцій.

Для оперативної ліквідації аварій на мережі через наслідки негоди та повернення світла мешканцям Київщини, аварійні бригади ДТЕК Київські регіональні електромережі були переведені у посилений режим.

В ДТЕКу нагадали правила безпеки:

під час сильного вітру потрібно уникати знаходження біля ліній електропередачі;

при виявленні обірваних ліній не підходити ближче ніж 8-12 метрів, ні в якому разі не торкатися оголених проводів та одразу повідомити про це компанію;

якщо пропало світло, не намагатися здійснити ремонт самостійно. У випадку, коли світло зникло у квартирі або будинку, — звернутися до електрика, що обслуговує будинок. Якщо немає світла на всій вулиці — звернутися до фахівців ДТЕК.

 

 

07 Липня 2022 p. 17:35

Назад