В Одеській області запущено більше сотні приватних СЕС

За підсумками першого півріччя 2020 року ДТЕК Одеські електромережі приєднав до своїх мереж 126 нових приватних сонячних електростанцій. Всього в Одеській області - близько 1100 домогосподарств, які виробляють екологічно чисту електроенергію і забезпечують не тільки власні потреби, а й продають залишок в мережу.

«Запит на підключення домашніх сонячних електростанцій зростає щорічно. ДТЕК діє в інтересах України і забезпечує вільний доступ до інфраструктури електромереж для всіх клієнтів. За перше півріччя 2020 роки ми приєднали 126 просьюмер в Одеській області, в роботі - ще 73 домашні СЕС », - зазначив генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Олександр Фоменко.

Кількість підключених просьюмер в Одеській області на 1 серпня 2020 року - 1103. Це майже вдвічі більше, ніж в минулому році - 519 приватних СЕС.

Найбільше виробників екологічно чистої енергії в Овідіопольському районі - 154. Також в п'ятірці лідерів: Одеса - 130, Лиманський - 117, Біляївський райони області - 92 і Ізмаїл - 89.

Для підключення домашньої електростанції до мереж ДТЕК Одеські електромережі досить відправити заявку на приєднання онлайн - через спеціальну форму на сайті ДТЕК Одеські електромережі. Якщо у клієнта виникають труднощі із заповненням форми, він може звернутися до фахівця найближчого Центру обслуговування клієнтів, який в телефонному режимі допоможе із заповненням заявки.

 

21 Вересня 2020 p. 16:50

Назад