Від Разумкова вимагають ініціювати відставку Геруса

Голова незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець звернувся до голови Верховної ради Дмитра Разумкова з вимогою винести на розгляд парламенту пропозицію про відкликання Андрія Геруса з посади голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Про це Волинець повідомив на своїй сторінці в Facebook, прикріпивши копію відповідного звернення.

«Від імені 30 тисяч громадян України звертаюся до вас з вимогою у встановленому законодавством порядку вирішити питання про внесення на розгляд Верховної ради пропозиції про відкликання з посади голови комітету Геруса у зв’язку незадовільною роботою на цій посаді», - йдеться зверненні.

Волинець пояснив, що направив звернення до голови Верховної Ради після публікації відповіді Президента Володимира Зеленського на петицію шахтарів «Врятуйте вугільну галузь України, виженіть Геруса з енергетики».

Нагадаємо, що на початку липня 2020 року на підставі рішення Печерського райсуду Офіс генпрокурора почав кримінальне провадження за фактом державної зради народного депутата, голови комітету ПЕК Верховної ради Андрія Геруса. Також Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ порушити справу за заявою Олега Ляшка про вчинення Герус дій, які завдали значної шкоди держбюджету і вітчизняним енергокомпаніям.

У червні 2020 вже Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала кримінальне провадження щодо зловживань на ринку електроенергії, корупційних схем в енергогалузі і відкриття імпорту струму з Росії.

 

11 Серпня 2020 p. 14:45

Назад