В.Гройсман: «Північний потік – 2» призведе до повної залежності Європи від Кремля

Реалізація енергетичного проекту російського Газпрому з будівництва газопроводу «Північний потік – 2» призведе до повної залежності Європи від Кремля.
 
Про це в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
Він наголосив, що Москва під натиском світової громадськості може піти на поступки, пообіцяти транзит газу через Україну в обмін на запуск «Північного потоку – 2».
 
«Та не існує жодної гарантії того, що Росія буде дотримуватися своєї обіцянки. На мою думку, Росія може вдатися тут до обману? аби реалізувати цей проект, - сказав Володимир Гройсман. – Реалізація «Північного потоку 2» – це повна залежність від Росії».
 

У цьому контексті він звернув увагу, що ситуація в Азовському морі, де постійно затримуються міжнародні судна, – ще один доказ протиправних намірів агресора. «Це ще один елемент гібридної війни, яку Росія веде не лише проти України, а проти усього демократичного світу. Блокада закордонних торгових суден, які заходять у наші порти, – це, на мою думку, бандитизм. Це серйозний сигнал світу, який вимагає серйозної відповіді міжнародної спільноти. Ми реагуємо на це дипломатичними та правовими засобами, а також посилюємо нашу обороноздатність», - зазначив Прем’єр-міністр. 

19 Вересня 2018 p. 12:45

Назад