Затверджено план модернізації мереж «Укренерго»

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), на засіданні 3 квітня прийняла постанову про схвалення Плану розвитку системи передачі на 2020-2029 роки загальною вартістю 68,72 млрд грн, розробленого НЕК "Укренерго". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомили в "Укренерго", планом протягом найближчих 10 років передбачена реконструкція 102 діючих підстанцій зі збільшенням на 10% їх загальної трансформаторної потужності, заміною застарілого обладнання і установкою автоматизованих систем управління технологічними процесами.

Також у відомстві підкреслили, що передбачається будівництво 8 нових підстанцій, реконструкція понад 1,5 тис. Км ліній електропередачі 220-330 кВ і будівництво близько 3 тис. Км нових ЛЕП 220-750 кВ.

Також планом передбачено створення потужної телекомунікаційної інфраструктури (волоконно-оптичної лінії зв'язку) для передачі технологічної інформації від енергооб'єктів до диспетчерських центрів з метою забезпечити необхідний рівень керованості енергосистемою і обміну даними, а також впровадження низки заходів щодо кібербезпеки.

"У пріоритеті - надійність живлення споживачів на Сході України, усунення" вузьких місць "в системі передачі, в т.ч. в частині видачі потужностей існуючої і перспективної генерації, підвищення безпеки і надійності роботи енергосистеми. Реконструкція мереж забезпечить технічну готовність і відповідність вимогам надійності системи передачі при тестовій ізольованою роботі і подальшої синхронізації з мережами ENTSO-E ", - відзначав директор з експлуатації та розвитку мережі" Укренерго "Олексій Брехт.

Як повідомлялося раніше, ВВП української держави може скоротитися на 5,9% в поточному році. Про це сказано в макропрогнозі Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.

 

06 Квітня 2020 p. 15:21

Назад