ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання Україна збільшила запаси газу в сховищах

Україна збільшила запаси газу в сховищах

У вітчизняних газових сховищах побільшало газу. Найбільше палива зберігається у Більче-Волицько-Угерському сховищі, яке заповнене майже на 28%.

В українських підземних сховищах збільшились запаси природного газу на 0,12%. Станом на 17 квітня у вітчизняних ПСГ зафіксовано 7,850 млрд куб. м «блакитного» палива. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), передає «РБК Україна».

Згідно з даними асоціації (GSE), підземні сховища газу в Україні заповнені на 25,37%.
 
Найбільші обсяги «блакитного» палива знаходяться у Більче-Волицько-Угерському сховищі – 4,746 млрд кубометрів газу. Заповнене сховища на 27,84%.
 
Зауважимо, на території материкової частини Україна розташовано 12 підземних газових сховищ, загальна активна місткість яких складає 31 млрд куб. м палива.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна за першу половину квітня імпортувала з країн Європи 593 млн куб. м природного газу. Для порівняння, за аналогічний період минулого року поставки «блакитного» палива з ЄС здійснювались в обсязі 1 млн кубометрів та проводились лише через територію Польщі. 
 
Коментарі (0)