ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Укрзалізниця модернізує колії під сучасні потяги

Укрзалізниця модернізує колії під сучасні потяги

На напрямках курсування швидкісних поїздів буде введено в експлуатацію 41 переїзд з черговим.
Укрзалізниця запланувала упродовж квітня 2012 року виконати низку заходів для запровадження прискореного руху поїздів. За цей час повна модернізація колії буде проведена на 27,1 км колії.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.
 
На напрямку Київ-Львів буде модернізовано 20,2 км колії, на напрямку – Київ-Донецьк – 6,9 км. На виконання зазначених робіт заплановано витратити 105,11 млн грн. Також до проведення в Україні Євро-2012 на 88,9 км колії буде проведено комплексно-оздоровчий ремонт, на 97,3 км колії – середній ремонт. Також 35 комплектів стрілочних переводів буде замінено на нові та на 45 комплектів – відремонтовано. 
 
На напрямках курсування швидкісних поїздів буде введено в експлуатацію 41 переїзд з черговим. 
 
Також будуть проведені роботи з реконструкції 50 низьких пасажирських платформ. 
 
Щодо оздоровлення колії, то 614 км буде пошліфовано, майже 2 тис. км – виправлено високопродуктивними колійними машинами, 
 
Загалом, в усі заходи щодо підготовки колії та інфраструктури до курсування швидкісних поїздів, які будуть проведені до травня 2012 року Укрзалізниця інвестує понад 440 млн грн. Основні роботи будуть виконуватися на напрямках Київ-Гребінка-Лозова-Донецьк та Київ-Коростень-Здолбунів-Львів.
 
Зазначимо, що складність виконання ремонтних робіт з підготовки колійної інфраструктури полягає в тому, що всі роботи виконуються на напрямках інтенсивного руху як вантажних, так і пасажирських поїздів з мінімальним їх відхиленням на інші напрямки.
 
При виконанні робіт будуть застосовуватись нові матеріали і технології, які пройшли стадії розробки і постановки на виробництво, експериментальні випробування та експлуатаційні, що нададуть можливість вперше в Україні встановити швидкість руху пасажирських поїздів до160 км/год. Це такі матеріали, як пружні елементи скріплень на залізобетонних шпалах, безстикова колія довжиною в перегін з вмонтованими високоміцними ізолюючими стиками та інше.
   
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)