ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні події В Миколаєві посадовець відмив 1,3 млн гривень на ремонтах доріг

В Миколаєві посадовець відмив 1,3 млн гривень на ремонтах доріг

Посадовець через несумлінне ставлення до своїх функціональних обов’язків, без проведення належної перевірки, підписав акти виконаних робіт, в яких, відповідно до експертного дослідження Регіональної торгово-промислової палати області, було завищено обсяги

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників управління міської ради.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Як вже встановлено, вказаний посадовець у липні-вересні 2010 року на виконання Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2008-2012 роки здійснював технічний нагляд за відповідністю обсягів та якістю виконаних будівельних робіт проектно-кошторисній документації під час проведення капітального ремонту автомобільної дороги по проспекту міста.

Переможцем тендеру по закупівлі зазначених послуг визначили мале приватне підприємство, на розрахунковий рахунок якого було перераховано на проведення підрядних робіт бюджетні кошти у сумі 9,7 млн грн.

У подальшому вказаний посадовець через несумлінне ставлення до своїх функціональних обов’язків, без проведення належної перевірки, підписав акти виконаних робіт, в яких, відповідно до експертного дослідження Регіональної торгово-промислової палати області, було завищено обсяги та вартість фактично виконаних робіт. Внаслідок посадового злочину державі завдано збитки на суму 1,3 млн грн.

Прокуратурою Миколаївської області за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 КК України (службова недбалість; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)