ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАМКУ оштрафував компанію Ахметова на 53 мільйони за змову

АМКУ оштрафував компанію Ахметова на 53 мільйони за змову

Антимонопольний комітет України встановив порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вчинені ТОВ “Корум Україна” і АТ “НВК „Гірничі Машини”
Антимонопольний комітет України встановив порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вчинені ТОВ “Корум Україна” і АТ “НВК „Гірничі Машини”, АМКУ оштрафував компанію Ахметова на 53 мільйони за змову.
 
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова АМКУ Юрій Терентьєв.
 
“Антимонопольний комітет України встановив порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вчинені ТОВ „Корум Україна“ і АТ „НВК „Гірничі Машини““ під час участі в трьох процедурах публічних закупівель, які проводило держпідприємство „Львіввугілля“. Торги відбувалися через систему Prozorro. Замовник мав отримати врубові машини для добування вугілля (2 процедури) і елеватори та конвеєри (1 торги) — загалом на майже 330 млн грн”, — написав голова АМКУ Юрій Терентьєв.
 
Терентьєв зазначив, що справжньої конкуренції на торгах не могло бути, оскільки “Корум Україна” та “Гірничі Машини” узгодили свою поведінку, тобто, змовилися.
 
Голова АМКУ заявив, що про змову свідчать такі факти, як:
  • пов’язаність компаній відносинами контролю через спільних засновників;
  • наявність спільних працівників та уповноважених осіб;
  • надання одне одному фінансової допомоги;
  • продаж/придбання товарів один у одного;
  • спільні засоби зв’язку;
  • спільні ІР- адреси;
  • спільні властивості у файлах та схожість в оформленні документів.

Наведена сукупність доказів розцінена Антимонопольним комітетом України як порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. На ТОВ „Корум Україна“ і накладено штраф у розмірі 53 млн грн, на АТ „НВК „Гірничі Машини““ — 3,3 млн грн. Зазначимо, що кінцевим бенефіціаром ТОВ „Корум Україна“ є Рінат Ахметов. 

 
Коментарі (0)