ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійБерег Чорного моря звільняють від самобудів

Берег Чорного моря звільняють від самобудів

З берега Чорного моря зникне чотирьохповерховий готель. Його було визнано самобудом і зобов'язали знести.

В с. Рибаче (Велика Алушта) під знесення іде чотирьохповерховий самобуд, розташований у стометровій зоні від моря. Днями набуло чинності відповідне судове рішення, - зазначають у прес-службі Генеральної прокуратури.

Зауважимо, порушення виявлене минулого року в ході перевірок законності використання та забудови прибережних територій. Перевіряючи законність зведення на березі готелю, прокурорами було встановлено, що ділянка площею 84 кв. м зайнята приватником за відсутності дозвільних документів на землю. Необхідних дозволів на будівництво забудовник також не мав. Отже, споруда виявилася самобудом, неправомірно зведеним на самовільно зайнятій земельній ділянці.

За цих обставин та враховуючи, що готель зведено в охоронній зоні моря, де заборонено будь-яке будівництво, наглядовим відомством було вжито заходи реагування у виді пред’явлення до відповідача позовної заяви до суду. Останнім вимоги наглядового відомства повністю задоволено та зобов’язано відповідача звільнити незаконно зайняту ділянку шляхом знесення самобуду.

 
Коментарі (0)