ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЧиновника КМДА підозрюють у розкраданні 2,5 млн грн

Чиновника КМДА підозрюють у розкраданні 2,5 млн грн

Колишньому голові тендерного комітету Департаменту соцполітики КМДА та керівнику підрядного підприємства повідомили про підозру у розкраданні 2,5 млн. гривень

 

Гроші вкрадено, за даними прокуратури, на програмі з іронічною назвою «Турбота. Назустріч киянам».

Колишньому голові тендерного комітету Департаменту соцполітики КМДА та керівнику підрядного підприємства повідомили про підозру у розкраданні 2,5 млн. гривень, повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, наприкінці 2018 року ексдиректор Департаменту соцполітики у змові з головою тендерного комітету та підприємцем розробили злочинну схему заволодіння грошима, виділеними рішенням Київської міської ради у рамках київської міської цільової програми «Турбота. Назустріч Киянам».

Ексглава тендерного комітету забезпечив проведення двох тендерів за штучними умовами, у зв'язку з чим договори на постачання медичних виробів (засобів особистої гігієни) було укладено із підконтрольним підприємством за завищеними цінами.

Перед цим за фактом розкрадання 2,5 млн. грн. прокуратура повідомила про підозру ексдиректору Департаменту соцполітики КМДА.

Понад 100 комунальних комерційних підприємств Києва у 2020 році використали третину бюджету міста – 18,7 млрд грн. Журналісти регулярно звинувачують владу в корупції на КП, а 2021 року приводи почали створювати й силовики, активно проводячи там обшуки. Якою є справжня мета цих обшуків і чи стане в місті менше корупції, читайте у статті Богдана Прохорова «Комунальні підприємства розбрату».

 

 

 
Коментарі (0)