ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати можуть повернутись до розгляду питання про призначення Юрія Вітренко міністром енергетики

Депутати можуть повернутись до розгляду питання про призначення Юрія Вітренко міністром енергетики

На наступному пленарному тижні Верховна Рада може повернутись до розгляду питання про призначення першого віцепрем'єр - міністра енергетики, якщо депутати фракції "Слуга народу" вирішать, що готові голосувати за Юрія Вітренко
На наступному пленарному тижні Верховна Рада може повернутись до розгляду питання про призначення першого віцепрем'єр - міністра енергетики, якщо депутати фракції "Слуга народу" вирішать, що готові голосувати за Юрія Вітренко. 
 
Про це розповів перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.
 
"Теоретично так. Якщо ми на фракції визначимося що це буде кандидатура Юрія Юрійовича, то так", - зазначив Корнієнко.
 
Водночас Корнієнко не знає чи є вже достатня кількість голосів на підтримку кандидатури Вітренко.
 
"Не рахував", - сказав він.
 
Нагадаємо, Юрій Вітренко виконує обов'язки міністра енергетики з 21 грудня 2020 року.
 
17 грудня 2020 року за призначення Вітренко на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики проголосували 186 народних депутатів.
 
28 січня Верховна Рада вдруге провалила призначення Вітренко першим віцепрем'єром та міністром енергетики. За відповідне рішення проголосували лише 204 депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів.
 
Але, під час позачергового засідання Верховної Ради, народні депутати проголосували за законопроєкт про державну службу, який відновлює проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби.
 
Прийняття документу дасть змогу  повноцінно виконувати обов'язки т.в.о. міністра енергетики Юрію Вітренко, якого вже двічі не змогли призначити повноцінним міністром.
 
Коментарі (0)