ГоловнаГоловнеБудівництво«Доступне житло» стає недоступним

«Доступне житло» стає недоступним

Мін'юст посилив вимоги до претендентів на пільгові квартири.

Міністерство юстиції зареєструвало зміни до «Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов». Документ, зокрема, припускає новий порядок визначення громадян в категорії тих, хто потребує.

Тепер, щоб скористатися компенсацією відсотків по іпотеці, потрібно відповідати критеріям статті 34 Житлового кодексу (проживати в антисанітарних приміщеннях, мати важкі хронічні захворювання, а також довгостроково проживати в орендованих квартирах) або мати житлову площу не більше 9 кв.м. на одного члена сім'ї або проживати в гуртожитку.

Документ припускає ще одне вимогу - для оформлення кредиту позичальникові доведеться надавати договори поруки з усіма дієздатними членами його сім'ї (не тільки з проживаючими в кредитній квартирі).

Важливим нововведенням також є встановлення 16% ставки по кредиту на весь термін його дії, а не на момент видачі кредиту, як було раніше.

Зміни зачіпають і бажаючих придбати в іпотеку індивідуальний будинок. Такі позичальники повинні пред'явити документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку та відповідну проектно-кошторисну документацію.

Джерело - Дело

 
Коментарі (2)
Андрій Осадчий2
28 Серпня 2012 p. 15:11
Що і потрібно було довести..."дешева іпотека" - це лише передвиборча мильна бульбашка, яка була роздута перед виборами 28 жовтня. Ніхто не збирається і не збирався реально забезпечити відшкодування відстоків по іпотеці - ніякий бюджет цього не витримає. Зараз вони змінюють правила надання відшкодування, щоб зменшити потік бажаючих, а в 2013 році замінять цю програму іншою, але на неї не буде коштів - і все...Знімайте маску пан Близнюк, finita la comedia!
Андрій Осадчий1
28 Серпня 2012 p. 15:17
можна вже зараз громадянам які підписали такі іпотечні договори готувати позови до окружного адміністративного суду м. Києва про зобов'язання Кабінету Міністрів України передбачити відшкодування процентів в 2013 році