ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕнергоблок Запорізької АЕС перейшов на паливо Westinghouse (США)

Енергоблок Запорізької АЕС перейшов на паливо Westinghouse (США)

З 11 грудня 2019 року 5 енергоблок Запорізької АЕС повністю перейшов на паливо американської компанії Westinghouse

 

З 11 грудня 2019 року 5 енергоблок Запорізької АЕС повністю перейшов на паливо американської компанії Westinghouse. Основною перевагою використання палива американського виробництва є відсутність проектних обмежень щодо циклів зміни потужності.

Альтернативне паливо продемонструвало відмінні показники механічної стабільності. У 2020 році планується продовжити перехід енергоблоків ЗАЕС на паливо Westinghouse, що дозволить істотно підвищити обсяги електроенергії, яка виробляється, мінімізувати ймовірність аварійних відключень, які є однією з причин стрибків напруги.

4vXNpOmrqgm7hv-qqap99p8PxlyEOHF0fZ4PhlVk8z_T-D8Y7z0WPNkQmcdlqlv2T4JjDW-8g4YqpVBy1kLrwj7wuRKgwai8kaofx1o588hkA7B1Ahzd6wIp3Gt9mQ

Як врятуватися від стрибків напруги

Стабільність подачі електроенергії набуває особливої важливості в період знижених температур, коли споживання електрики різко збільшується через опалення. В результаті стрибків напруги дороге устаткування і побутова техніка виходять з ладу. Для того, щоб уникнути витрат на ремонт техніки, досить купити реле контролю.

Переваги приладу

  • застосування при будь-яких температурних умовах, всередині і зовні приміщень (інтервал температур -20 +40 градусів);

  • безліч модифікацій реле обумовлює вибір приладу за фінансовими можливостями і функціями пристрою;

  • реле захищає дороге устаткування від зайвого і відсутнього напруги, від виникнення несправностей;

  • великий асортимент моделей і виробників реле надає можливість покупцеві обрати прилад за індивідуальними запитами.

Придбання і кваліфікований монтаж реле контролю напруги має особливе значення в світлі недавньої новини про прийдешнє підвищення вартості електроенергії для заможних громадян.

Вартість електроенергії може зрости

sIzagKbXsFStt1q3MvTri4DJnHllPQ_Ot9sR5mAQ26Vowg0Df1dKvMte1aWTHuXwfbFKYlR6mCjSke2mHXDjUHffSsCxBRkLWPYD1K_PezqK7Ks3gQvc8Vu9mE5ZFw

У Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища України анонсували підвищення вартості електроенергії для заможних громадян. Переглянути тариф планується для однієї категорії споживачів — тих, хто в місяць витрачає більше 500 кВт\год. За умови погодження ініціативи тариф збільшиться від 1,68 до 2,88 гривень за кВт\год. При цьому перші 100 кВт\год коштуватимуть по 90 копійок, а обсяг від 100 до 499 кВт — по 1,68 гривень.

Кількість домогосподарств, які споживають понад 500кВт\год становить 3,6% від загальної кількості при обсязі споживаної електроенергії — 17% від загальної.

Фахівці в галузі енергетики стверджують, що до переліку споживачів більше 500 кВт\год входять дуже забезпечені люди, які володіють великими будинками з значною кількістю побутової техніки та системами опалення на електриці, або підприємці, які сплачують електрику за тарифом для фізосіб, що є порушенням закону. Згідно з даними статистики, велика частина українців використовують до 125 кВт\год на місяць (приблизно 55% сільських домогосподарств і 52% міських домогосподарств), тому основну частину споживачів заплановане підвищення вартості найближчим часом не торкнеться.

Однією з причин введення нового тарифу чиновники називають необхідність в інвестуванні атомної промисловості з метою заміни старих енергоблоків новими, підвищення рівня безпеки для навколишнього середовища. Інвестиції необхідні і для придбання якісного палива, зокрема, палива від американської компанії Westinghouse, на яке днями повністю перейшов 5 енергоблок Запорізької АЕС.

unN3ljkp2vSWHGAFOv-iO_rX0bExHEVC3dgr8uU25dS3Nup8UdRSqdX-NtR4dWonLVsbiejgORacYfOqQuMW9nZntnx5aFXdHv8qYg1SJiQymn6ZmG5v-z2YM9Yrcg

Недоліком низьких тарифів на електроенергію є відсутність у населення стимулу до енергозбереження. Поява «тарифу для багатих» може стимулювати населення активніше застосовувати енергозберігаючі технології. Підвищення тарифу з часом торкнеться всіх громадян, влада поки йде по шляху поетапного підвищення, щоб уникнути різкого стрибка ціни.

 
Коментарі (0)